Συμβόλαιο

Σίγμα, όπως Συμβόλαιο

«Ασφαλώς και όλα αυτά ισχύουν αλλά εφ’όσον η αντισυμβαλλόμενη πλευρά εχει καλύψει πλήρως τις δικές της υποχρεώσεις.»
Ο άντρας φάνηκε να χάνει την υπομονή του. Κάλυψε την ανυπομονησία με ένα δολοφονικό χαμόγελο και άρπαξε το κιτρινισμένο χαρτί απο τα χέρια του οικοδεσπότη του.
«Πάντοτε ήσουν σκληρός πελάτης, μικρέ μου Τζον..»
Ξεδίπλωσε τα γυαλιά της πρεσβυωπίας και τα φόρεσε, πριν κοιτάξει το συμβόλαιο.
«Ζήτησες χρήμα..»
Έκανε μια θεατρική κίνηση με το κεφάλι του, σαν να ζαλίστηκε απότομα.
«..και δεν νομίζω πως δεν απέκτησες αρκετό.Το Φορμπς και το Φόρτσιουν, σου έχουν κρατήσει μια θέση στην δεκάδα φέτος» Έσκυψε πάνω από το χαρτί.
«Ζήτησες δύναμη και στα τριάντα σου έγινες ο νεότερος συνέταιρος στην μεγαλύτερη εταιρεία νομικών υπηρεσιών της χώρας. Στα τριάντα δύο αντιπρόεδρος της. Έχεις πελάτη τον Πρόεδρο και μάλιστα ήδη δύο φορές δεν έχεις σηκώσει το τηλέφωνο ενώ σε ζητούσε»
Ο τόνος του επισκέπτη μειώθηκε. Έμοιαζε σαν να απολογείτο για κάποια παρατυπία. Ξαναέβγαλε τα γυαλιά.Τα άφησε να πέσουν στο δρύινο πάτωμα.
«Η αλήθεια είναι πως όλα αυτά, τα χειρίστηκες χωρίς να μου αφήσεις περιθώριο ελιγμών. Ενώ μπορούσες να κυνηγήσεις ότι ήθελες, από αξιώματα έως ζωές, εν τούτοις έκανες χειρισμούς δεξιοτεχνικούς. Δεν υπήρχε τίποτε μεμπτό στην πορεία προς τα πάνω. Η πορεία όμως του συμβαλόμενου στην περίπτωση μας, δεν μπορεί να είναι προς τα πάνω. Μόνο προς τα κάτω. Είχα αρχίσει να πιστεύω πως θα έχανα το πρώτο συμβόλαιο της καριέρας μου. Ώσπου, αποφάσισα να παίξω με τις πιθανότητες του τρίτου αιτήματος.» Φόρεσε ένα ζευγάρι καινούργια γυαλιά που βρέθηκαν στα χέρια του, πριν διαβάσει παρακάτω.
«Αγάπη. Πήρες απλόχερα. Δεν λέω.. έδωσες απλόχερα. Προσπάθησα αρκετές φορές να σου αποσπάσω την προσοχή» Έσκυψε συνομωτικά προς το μέρος του ατάραχου Τζον.
«..πλαστικά ή όχι, ήθελε δύναμη για να αντισταθείς στα βυζιά της ..Σούζαν? Σωστά! Σούζαν.Εκεί φίλε, πραγματικά τα χρειάστηκα.Εκεί είπα, πως έχασα οριστικά. Ώσπου ένα απλό κολπάκι που δεν είχε πιθανότητες, σε τσάκισε»
Ο Τζον έδειξε να ταράζεται. Προσπάθησε να ψελλίσει την ερώτηση του, όταν ο επισκέπτης τον αποπήρε, λέγοντας του να μιλήσει πιο δυνατά.
«..και το τηλεφώνημα?» Ο άγνωστος άντρας έμεινε έκπληκτος.
«Σοβαρολογείς τώρα?» Έμοιαζε να μην πιστεύει στα αυτιά του «..μπορώ να φτιάξω και να χαλάσω ολόκληρες ζωές και συ μου λες τι ? πως δεν μπορώ να κατασκευάσω ένα απλό τηλεφώνημα?»
«..ψεύτικο?»

Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

  1. τρωγλοδύτης says:

    Γιώργο, τα ρέστα μου….

  2. Σαν παραμύθι says:

    Έγραψες!!! Καλά δεν περίμενα και τίποτα λιγότερο. Εύγε my friend 😉

Leave a Reply

[use Ctrl-V to Paste]